Kuorsaus

Nukkuessa nielun ja kurkun alueen lihakset rentoutuvat ja leuka valuu alaspäin. Kuorsaavaa ääntä syntyy, kun rentoutuneet lihakset painavat ilmatiet ahtaiksi ja nielu toimii ääntä muodostavana kaikukoppana. Taipumus kuorsaamiseen on usein perinnöllistä ja se lisääntyy iän myötä. Kuorsaamista edesauttavat ylipaino, alkoholi, raskaat ilta-ateriat sekä lihaksia rentouttavat lääkkeet.

Kuorsaaminen heikentää unen laatua, sillä kevyeksi tai katkonaiseksi jäävä uni ei virkistä. Kuorsaamisen lisäksi henkilöllä voi olla myös katkoksia hengityksessään. Lyhyitä katkoksia voi esiintyä normaalissakin unessa, mutta yli 10 sekuntia kestävät, toistuvat katkokset voivat viitatata eriasteiseen uniapneaan (kts. Uniapnea)

Kuorsauksen itsehoitona voi käyttää alaleuan oikeaa asentoa ylläpitäviä purentakiskoja tai leukahihnoja, nenän ilmateiden aukipitämistä erikoislaastareilla tai klipseillä sekä pään asentoa kohottavaa tyynyä. On myös erilaisia keinoja estää selällään nukkumista, kuten kylkiasennon tukeminen tyynyillä tai tennispallon asettaminen selän alle. Lääketieteellisiä hoitomuotoja ovat mm. leikkaukset ja nielun lämpökäsittelyt.


Tuotevertailu (0)


Hammaskisko Somnolis

Hammaskisko Somnolis

Somnolis kuorsauskisko on hoitoväline tilapäiseen kuorsaukseen, lievään tai satunnaiseen uniapneaan ..

35,95€

Lämpömuotoiltava hammaskisko Somnofit

Lämpömuotoiltava hammaskisko Somnofit

Yksi laite neljä ratkaisua: Kuorsaukseen, obstruktiiviseen keskivaikeaan uniapneaan, narskutukseen j..

115,00€

Sieraintenlaajentajat ClipAir

Sieraintenlaajentajat ClipAir

Miellyttävä ja huomaamaton ClipAir® parantaa hapenottokykyä ja ehkäisee kuorsausta sekä ku..

15,50€

Korvatulpat rasiassa

Korvatulpat rasiassa

Värikkäät korvatulpat kulkevat mukana vaikka reissussa kätevässä kuljetusrasiassa. Klassinen pyöreäp..

1,15€

Näytetään 1 - 4 (4) (1 sivu(a))